Checklista för din badrumsrenovering i Malmö

Våra rutinerade medarbetare delar med sig av en smart checklista med allt du behöver tänka på inför din badrumsrenovering i Malmö. Vi går igenom allt från hur du hittar inspiration till hur du ska tänka när du väljer inredningsstil!

Ska du renovera ditt badrum i Malmö? En badrumsrenovering är ett omfattande projekt, och även om du tänker anlita professionella hantverkare är det bra att själv avsätta tid till planeringen för att din badrumsrenovering i Malmö ska bli så bra som möjligt och passa din smak och dina behov. Vi har skapat en praktisk checklista för dig som vill veta vad du behöver tänka på i de olika faserna när du ska göra en badrumsrenovering i Malmö!
 

Inspirationsfasen

 • Hitta inspiration

Samla inspiration i allt från badrumsbutiker till inredningstidningar samt vänner och bekantas badrum. Fråga dig själv vad det är i de olika badrummen som tilltalar dig och skriv ned detta.

 • Rita upp badrummet i 3D

Många badrumsföretag i Malmö erbjuder 3D-ritning där du kan experimentera dig fram och se vad du tycker om när det kommer från allt till duschväggar till handtag på inredning samt färger på kakel. Vi på Rekick Bygg & Kakel hjälper dig gladeligen med att rita upp ditt badrum i 3D när du vill visualisera ditt badrumsprojekt! 
 

Planeringsfasen

 •  Gör en budget

 Gör en tydlig budget där allt från material till eventuell hantverkshjälp ingår.

 • Utgå från din personliga smak

Trender kommer och går. Låt därför dina val av inredning och material spegla din personliga smak. Det är trots allt du som ska vistas i ditt badrum, eller hur?

 • Fundera över dina behov

Fråga dig själv vad som är viktigast i vardagen. Saknar du något i hushållets nuvarande badrum? Behöver du ett extra handfat, fler eluttag eller behövs det mer förvaring, och var i så fall?

 • Ska du anlita hantverkare eller göra jobbet själv?

Att renovera badrum själv är inte lätt, även om det så klart går. När du väljer att anlita behöriga hantverkare för din badrumsrenovering i Malmö slipper du oroa dig för vattenskador som inte täcks av din försäkring på grund av att arbetet inte utförts av en fackman.
 

Genomförandet av din badrumsrenovering i Malmö

 • Se till att anlita behöriga hantverkare
  Ska du anlita hantverkare för att utföra din badrumsrenovering i Malmö? Då är det viktigt att du anlitar ett behörigt företag. Se även till att du och entreprenören har samma bild av slutresultatet. Vårt tips är att ni, efter att ha diskuterat igenom allt, skriver in vad ni kommit överens om i ett kontrakt.
 • Ha en löpande kontakt med byggfirman
  Att stämma av hur arbetet går under projektet är alltid en bra idé. Se till att få en kontaktperson på företaget som kan ge dig löpande information om hur det går.
   
  Är du intresserad av att ta hjälp med din badrumsrenovering i Malmö med omnejd? Tveka inte att kontakta oss redan idag så berättar vi mer om oss och våra tjänster! Vi ser fram emot att höra mer om dina planer och hjälpa dig att göra ditt drömbadrum till verklighet.

Kontakta oss på Rekick Bygg & Kakel!

Är du intresserad av att anlita vårt certifierade badrumsföretag i Malmö med omnejd? Fyll i formuläret nedan så tar vår rutinerade personal fram en prisvärd lösning för just dina behov!